КОМПЕТЕНТНІСНИЙ ПІДХІД ДО ВИКЛАДАННЯ ХІМІЇ - Умаров, Сайданвар; Сірожов, Фарход (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
Однією з головних вимог до сучасного спеціаліста є компетентність, і в зв'язку з цим одним із головних завдань системи освіти є творчий пошук знань, пов'язаний з розробкою механізмів реалізації компетентнісного підходу до спеціалізованої та державної (непрофільної) освіти в середніх навчальних закладах. У статті розглядається компетентнісний підхід до викладання хімії.