ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ У СИСТЕМІ БЕЗПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ: ФОРМАЛЬНА, НЕФОРМАЛЬНА, ІНФОРМАЛЬНА ТА ДУАЛЬНА ОСВІТА - Супрун , Дар’я Миколаївна; Лоунер, Maркус-Артур; Макаренко , Павло Валентинович (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
Порушено питання формування професійних компетентностей в аспектах: формальної, неформальної, інформальної та дуальної освіти (безперервна освіта). Висвітлена методологія, сучасні наукові підходи, тенденції цих форм та їх поєднання. Що це за види професійного розвитку, їх провідні характеристики, переваги та недоліки. Надано практичні рекомендації: як поєднувати різні форми навчання та будувати власну траєкторію навчання.