MATLAB ЯК ІНСТРУМЕНТ ДЛЯ ВДОСКОНАЛЕННЯ НАВЧАННЯ ФІЗИКИ - Дяденчук , Альона; Філіпович , Євгеній (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
Стаття присвячена аналізу інтеграції Matlab в освітній процес фізики, зокрема у викладанні теоретичного матеріалу, проведенні лабораторних і практичних занять, а також у науково-дослідній роботі здобувачів вищої освіти. Розглядається роль Matlab у візуалізації складних фізичних процесів, що сприяє глибшому розумінню абстрактних концепцій та закономірностей. Поєднання Matlab з традиційними методами навчання сприяє розвитку критичного мислення та компетентностей студентів, що робить цей підхід універсальним для підготовки висококваліфікованих фахівців. Даний підхід розглянуто на прикладі вивчення теми «Основи гідродинаміки». Запропонована методика може бути адаптована для різних освітніх програм та рівнів підготовки здобувачів освіти.