ОСОБЛИВОСТІ КОПІНГ-ПОВЕДІНКИ СТАРШИХ ПІДЛІТКІВ У ПОДОЛАННІ СТРАХУ ПЕРЕД НАВЧАЛЬНИМИ ВИПРОБУВАННЯМИ - Дуткевич , Тетяна (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
У статті висвітлено результати теоретико-емпіричного вивчення копінг-поведінки старших підлітків стосовно страху перед навчальними випробуваннями. Показано, що переважній більшості старшокласників знайомі переживання страху перед навчальними випробуваннями, схарактеризовано типові способи подолання страху, що становлять основний зміст копінг-поведінки старшокласників, висвітлено роль вчителя у зменшенні страху перед навчальними випробуваннями.