МІЖДИСЦИПЛІНАРНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ОСОБИСТОСТІ: ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИЙ ТА РЕЛІГІЙНИЙ КОНТЕКСТИ - Вознюк , Олександр (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
Пропонується міждисциплінарне дослідження особистості у контексті науково-раціональної та релігійно-ірраціональної стратегій пізнання та освоєння світу. Використовуються як теоретичний аналіз проблемного поля дослідження, так і конкретні інструменти: концепція функціональної асиметрії півкуль головного мозку людини, розроблений автором новий гносеологічний постулат, за допомогою якого розширюється обрій пізнання найбільш складного об’єкта пізнання – особистості.