СТРЕСОВІ ЧИННИКИ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ ЯК ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - Бутенко , Наталія; Спринь , Олександр; Сімчук , Вікторія (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
Освітній процес сьогодення має низку суттєвих психолого-педагогічних проблем. Однією з них є травматичний стрес учасників освітнього процесу. До традиційних стресових чинників додалися зумовлені війною, яка додала особливості організації освітнього процесу, особистісні життєві проблеми як здобувачів, так і викладачів. Знання причин стресів допоможуть в більшій мірі ефективно вирішувати цю складну проблему освітнього процесу.