ІНТЕГРАЦІЯ ТЕОРЕТИЧНИХ І ПРАКТИЧНИХ АСПЕКТІВ У ВИКЛАДАННІ ПОДАТКОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ В АГРОБІЗНЕСІ - Бірюк , Олена Григорівна; Коцупатрий , Михайло Миколайович; Мельничук , Вікторія Василівна (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
У статті розглядається інтеграція теоретичних і практичних аспектів у викладанні податкового менеджменту в агробізнесі. Визначається значення податкового менеджменту для аграрного сектору України, який виступає стратегічним напрямом розвитку національної економіки. Аналізується багаторівнева система оподаткування аграрного сектору, що включає як загальний, так і спеціальний режими. Виокремлено основні підходи до викладання дисципліни «Податковий менеджмент на підприємствах агробізнесу» та методи навчання, які сприяють ефективному засвоєнню матеріалу студентами.