РОЗРАХУНОК СТАТИЧНО НЕВИЗНАЧЕНИХ СТРИЖНЕВИХ СИСТЕМ З УРАХУВАННЯМ ДЕФОРМАЦІЙ ЗСУВУ - Талах, С.М.; Козловець, К.І. (Proceedings of National Aviation University (archive), 2012)
Виконано розрахунок статично невизначеної рами з урахуванням деформації зсуву.Отримано функціональні співвідношення внутрішніх зусиль і деформацій за параметромзсуву. Показано межі інтервалів впливу коефіцієнту зсуву для транстропних матеріалів.Запропоновано деякі рекомендації щодо використання низькомодульних матеріалів.Made the calculation of statically indeterminate frame, taking into account shear deformationand derived functional relationships of internal stress and strain on the shear parameter and shownthe limits of the intervals effect of coefficient of shear transtropic materials, and also indicatedsome recommendations for the use of low-modulus materials.Выполнен расчет статически неопределенной рамы с учетом деформации сдвига.Получены функциональные соотношения внутренних усилий и деформаций по параметрусдвига. Показаны границы интервалов влияния коэффициента сдвига транстропнихматериалов. Предложены некоторые рекомендации по использованию низкомодульныхматериалов.