Аналітичні методи оцінки ефективності гемодіалізу - Бойко, І. Ф.; Поліщук, С. Т. (Proceedings of National Aviation University (archive), 2001)
Дано визначення ефективності гемодіалізу, розглянуто кількісний підхід оцінки його адекватності, уточнено основні фізико-хімічні аспекти, запропоновано алгоритм оптимальності процесу екстракорпоральної детоксикації