Дослідження надійності системи керування в нестаціонарному режимі - Матиборський, В. В. (Proceedings of National Aviation University (archive), 2001)
Розглянуто системи керування безпекою на прикладі системи керування при гасінні пожеж, результати дослідження нестаціонарного режиму роботи системи, який обумовлено початковим періодом роботи системи, коли можливі “збої” в роботі як людей, так і техніки. Розраховано ймовірність травмування людей при цьому, що пояснюється наявність шкідливих і небезпечних факторів пожежі