Математичне моделювання електромагнітних полів літальних апаратів - Синєглазов, В. М.; Мухіна, М. П. (Proceedings of National Aviation University (archive), 2001)
Розглянуто задачу математичного моделювання електромагнітних полів, що спричинюються проходженням імпульсу струму блискавки по обшивці літального апарата і оцінка впливу поверхневого ефекту на резистивну складову імпульсів наведеної напруги. За математичну модель процесу використано рівняння Максвелла, розв ’язання яких здійснено методом інтегральних рівнянь на імпедансних поверхнях