Застосування нестаціонарної теорії динамічних систем до аналізу автоматично керованого польоту літака за сигналами курсоглісадних радіомаяків - Краснопольськии, А. О.; Шевельов, А. Г. (Proceedings of National Aviation University (archive), 2001)
Розглянуто нестаціонарну систему автоматичного керування польотом літака в режимі посадки за сигналами глісадного радіомаяка вперше на основі нестаціонарної теорії систем автоматичного керування. Наведено диференціальні рівняння збуреного руху динаміки польоту літака і системи автоматичного керування із змінними коефіцієнтами. Проведено дослідження стійкості та якості перехідних процесів нестаціонарної системи керування і визначені допустимі межі зміни настроювального передаточного числа системи керування, коли забезпечується стійкість і якість перехідних процесів при захопленні глісади і польоту літака по ній