Підвищення стійкості алгоритмів ідентифікації застосуванням знаковизначених функцій ляпунова - Ладогубець, Н. В.; Сігнаєвський, О. М. (Proceedings of National Aviation University (archive), 2001)
Подано результати використання знаковизначених векторних функцій Ляпунова в задачах ідентифікації динамічних об’єктів. Розглянутий підхід дозволяє уникнути звуження областей стійкості натурної інформації, яка містить перешкоди в спостереженнях і в самому об'єкті й одержати рівномірно асимптотично стійкі алгоритми настроювання параметрів керованих динамічних систем