Обґрунтування можливості застосування сорбентів і термоелектричних охолоджуючих пристроїв для запобігання природних втрат нафтових палив - Бойченко, О. В.; Аксьонов, О. Ф.; Бойченко, С. В. (Proceedings of National Aviation University (archive), 2001)
Обґрунтовано можливість використання сорбентів і термоелектричних охолоджуючих пристроїв з метою запобігання природних втрат нафтових палив на підставі аналізу науково-технічної літератури, статистичних і лабораторних досліджень. Комплексне поєднання даних технологій надає можливість створення "дихального клапана нового покоління ” для використання як “дихальної” арматури резервуарів, так і системи запобігання втрат палив від випаровування. Описано принцип роботи розробленої системи та обґрунтовано ефективність її використання