Математичне моделювання турбулентних пристшних струменів на шорстких поверхнях - Мамчук, В. І.; Шквар, Є. О. (Proceedings of National Aviation University (archive), 2001)
Наведено результати математичного моделювання пристінних струменів, які розвиваютьсяна плоскій поверхні з шорсткістю у вигляді канавок квадратної форми, розташованихпаралельно або перпендикулярно до напрямку формування струменя. Розрахункивиконано безітераційним скінченнорізницевим маршовим методом з другим порядкомточності за обома координатами. Проведені зіставлення результатів розрахунківпрофілів швидкості в різних перерізах уздовж розвитку течії з експериментальними даними