Вплив виробничо-технологічних і експлуатаційних факторів на пошкодження деталей газотурбінного двигуна - Якушенко, О. С. (Proceedings of National Aviation University (archive), 2001)
Розглянуто методику проведення математичного моделювання процесів накопичення пошкоджень у конструктивних елементах авіаційного газотурбінного двигуна і фактори, що справляють істотний вплив на пошкодження деталей двигуна. Методика дозволяє врахувати вплив виробничо-технологічних і експлуатаційних факторів на пошкодження деталей двигуна. Наведено отримані в результаті числового експерименту залежності пошкодження деталей від умов експлуатації двигуна і технічного стану основних елементів його проточної частини