Стаціонарні характеристики системи масового обслуговування сл/сл із / поверненням при обслуговуванні в порядку черги - Коба, О. В. (Proceedings of National Aviation University (archive), 2003)
Узагальнено модель системи масового обслуговування, що введена Л. Лакатошем. Розглянуто систему обслуговування 0І/0/\, в якій цикли заявок на орбіті дорівнюють сталій Т і прийнята дисципліна обслуговування “першим прийшов, першим обслужився”. Для випадку, коли час обслуговування завжди менше або дорівнює Т, знайдено стаціонарний розподіл відповідного ланцюга Маркова. Визначено показник ефективності функціонування системи - середнє число заявок на орбіті