ТЕПЛОВА МОДЕЛЬ ЧОРНОМОРСЬКОЇ ЗАПАДИНИ - Бахова, Н.І. (Proceedings of National Aviation University (archive), 2012)
Побудовано двовимірну теплову модель Чорноморської западини на основі методускінченних елементів. Розроблено методику отримання детального розподілу температур ітеплових потоків. Розглянуто вплив рельєфу, контрастної теплопровідності, нерівномірноїтеплогенерації, перемінних граничних умов на структуру теплового поля. Отримано висо-коточний розподіл температур і теплових потоків. Точність рішення у разі застосуваннялінійної апроксимації базисної функції становить не більше 0,6%.The two-dimensional thermal model of Black Sea hollow on the basis of a finite elements methodis constructed. The reception technique of detailed distribution of temperatures and heat flows isdeveloped. A relief influence on thermal field structure, contrast heat conductivity, non-uniformradiogenic heat generation and variable boundary conditions is considered. High-precisiondistribution of temperatures and heat flows is received. The decision accuracy at linearapproximation use of basic function makes no more than 0,6 %.Построена двухмерная тепловая модель Черноморской впадины на основе методаконечных элементов. Разработана методика получения детального распределениятемператур и тепловых потоков. Рассмотрено влияние рельефа, контрастнойтеплопроводности, неравномерной радиогенной генерации тепла, переменных граничныхусловий на структуру меплового поля. Получено высокоточное распределение температур итепловых потоков. Точность решения при использовании линейной аппроксимации базиснойфункции составляет не более 0,6%.