ОСОБЛИВОСТІ ВИЗНАЧЕННЯ ДОДАТКОВИХ ПЕРЕМІЩЕНЬ ПІДПІРНОЇ СТІНКИ ТА ҐРУНТОВОГО ПІВПРОСТОРУ - Цихановський, В.К.; Прусов, Д.Е.; Тарасенко, В.К. (Proceedings of National Aviation University (archive), 2012)
Розглянуто особливості визначення додаткових переміщень підпірної стінки дляпідтвердження достовірності запропонованої методології дослідження взаємодіїогороджувальних та захисних конструкцій з ґрунтовим півпростором у надграничномустані з урахуванням геометричної та фізичної нелінійності.The determination features of the retaining wall additional displacements are considered inorder to validate the proposed methodology for studying the interaction of filler and protectivestructures with soil half-space in the postcritical state, taking into account geometrical and physicalnonlinearities.Рассмотрены особенности определения дополнительных перемещений подпорной стенкидля подтверждения достоверности предложенной методологии исследованиявзаимодействия ограждающих и защитных конструкций с грунтовым полупространствомв закритическом состоянии с учетом геометрической и физической нелинейности.