ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ДИНАМІКИ ТЕЧІЙ ПРИМЕЖОВИХ ШАРІВ МАСТИЛА В ТРИБОКОНТАКТІ КОВЗАННЯ - Стельмах, О.У. (Proceedings of National Aviation University (archive), 2012)
Наведено результати експериментальних досліджень примежових шарів мастилу трибоконтакті ковзання. Висунуто гіпотезу компресійно-вакуумної природи тертя тазношування, яка дозволяє по-новому підійти до вирішення завдань трибології в умовахграничного змащування контакту ковзання.The results of experimental researches of the action of lubricants boundary layers in the frictioncontact are presented. These results confirmed the hypothesis of the compression-vacuum nature ofa friction and wear processes. As well it allows to make the new decisions in the tribology problemsof friction contact.Приведены результаты экспериментальных исследований граничных слоев смазочныхматериалов в трибоконтакте скольжения. Выдвинута гипотеза компрессионно-вакуумнойприроды трения и изнашивания, позволяющая по-новому подойти к решению задачтрибологии в условиях граничной смазки контакта скольжения.