Апробація лабораторної моделі “дихального” клапана нового покоління для резервуарів - Бойченко, О. В.; Аксьонов, О. Ф.; Бойченко, С. В.; Береговий, О. М. (Proceedings of National Aviation University (archive), 2001)
Розроблено, створено та випробувано в лабораторних умовах газовідвідну системузапобігання природним втратам палив при зберіганні з використанням сорбентіві термоелектричних модулів. Доведено життєздатність зазначеної системита встановлено ефективність зменшення природних втрат нафтових палив на 86-93%