Математичне моделювання технічних і природних течій, які обумовлені легкопроникною шорсткістю - Гаєв, Є. О.; Гаєва, К. А. (Proceedings of National Aviation University (archive), 2001)
Розглянуто математичні моделі декількох структур, які занурені у в ’язку рідину, що рухається, з позицій єдиної концепції легкопроникної шорсткості. Основну увагу приділено таким математичним аспектам, як крайові умови спряженості. Наведено питання математичної коректності моделей на рівні фізичної інтуїції розгляданням їх "від простих до складних", виявлені також основні фізичні властивості течій, які сформовані легкопроникною шорсткістю. Результати можуть бути використані в різних галузях механіки рідини