Діагностична модель турбореактивного двоконтурного двигуна Д-30КП - Тарасенко A. B.; Якименко B. B.; Чорній O. C.; Степаненко B. M. (Proceedings of National Aviation University (archive), 2001)
Наведено неявну діагностичну модель турбореактивних двоконтурних двигунів Д-30КПдля оцінки їхнього технічного стану за даними, одержаними під час польоту . Запропоновано математичну модель, яка описує справний технічний стан турбореактивного двоконтурного двигуна Д-ЗОКП, та формули для розрахунку діагностичних нев ’язок.