Оцінка і прогноз повітряної ситуації на основі нечіткого аналізу подій - Бочарніков, В. П.; Свєшніков, С. В. (Proceedings of National Aviation University (archive), 2001)
Розглянуто метод оцінки спільного впливу на систему змінних у часі факторів, сила та напрямок дії яких визначається нечітко. Наведено алгоритм розрахунку такої оцінки