Оцінка якості відновлення мови при використанні смугового вокодера в захищених каналах зв'язку - Конахович, Георгій Філімонович; Єремеєва, Ганна Вікторівна (Ukrainian Information Security Research Journal, 2008)
В даній статті представлено аналітичний метод аналізу якості переривчастої передачі мови. Визначено потужності сигналу й шуму у різних смугах частот та у всьому діапазоні сигналу при використанні алгоритму підсумовування значень спектральної щільності потужності