Практична реальність квантово-криптографічних систем розподілу ключів - Алексєєв, Дмитро Анатолійович; Корнейко, Олександр Васильович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2007)
Розглянуті основні механізми роботи квантово-криптографічних систем розподілу ключів. На основі відкритих вітчизняних і зарубіжних публікацій проведений аналіз сучасного стану теоретичних і практичних реалізацій цих систем. Вказані основні напрями їх вдосконалення.