Створення аналітичних моделей технічного обслуговування телекомунікаційного обладнання - Курушкін, Віталій Євгенович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2006)
Розглянуто процедуру створення аналітичних моделей технічного обслуговування телекомунікаційного обладнання на прикладі розробки такої моделі для обладнання, що реалізує стек телекомунікаційних протоколів за технологією FRAME RELAY. Запропоновано правила прийняття рішень про технічний стан обладнання, отримано математичні вирази для таких показників надійності, як експлуатаційна ймовірність безвідмовної роботи та коефіцієнт готовності за умов, коли враховується існування похибок в процесі вимірювань визначальних параметрів обладнання.