Формалізація побудови стеганографічного повідомлення на основі теорії графів - Кобозєва, Алла Анатоліївна; Маракова, Ірина Іллівна (Ukrainian Information Security Research Journal, 2006)
В роботі пропонується метод формалізації процесу побудови стеганографічного повідомлення, який забезпечує вимогу надійності сприйняття заповненого контейнера. Математична модель основного повідомлення та підобласті, яка виділяється для заглиблення прихованої інформації, будується на основі теорії графів.