Класифікація моделей загроз для генераторів випадкових та псевдовипадкових чисел - Бездітний, Віктор Тимофійович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2006)
Приведені різні моделі (визначення) генераторів випадкових га псевдовипадкових чисел, проведений їхній порівняльний аналіз. Класифіковані ймовірні атаки на генератори, атаки формалізовані у відповідності до обраної моделі генератора. Проаналізовані різні тини генераторів на стійкість до ймовірних атак.