Парольний захист: справжнє, минуле, майбутнє - Безмалий, Володимир Федорович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2006)
Дана стаття містить відомості про правила парольного захисту операційних систем і додатків, рекомендації до застосування апаратно-програмних систем аутентифікації. Розглянуто системи на базі контактних і безконтактних смарт-карт, USB-ключів, біометрії (а також їх комбінації) і як окремий спосіб парольної ідентифікації - системи разових паролів, а також обгрунтована необхідність переходу від систем парольної аутентифікації до систем багатофакторної аутентифікації.