Засіб охорони периметру на випромінюючих кабелях - Прудіус, Іван Н; Праць, Роман Володимирович; Сторож, Володимир Георгійович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2006)
У статтi розглянуті результати теоретичного та експериментального дослідження засобів охорони периметрів на випромінюючих кабелях. Для зменшення нерівномірності чутливості вздовж однієї ділянки запропоновано використати серію зондуючих сигналів на різних частотах, зокрема сигнаї з лінійно-змінною частотою, який використано у розробленому засобі охорони на випромінюючих кабелях.