Основні положення теорії виявлення следів цифрової обробки фонограм та особливості її програмної і методичної реалізації в експертизі матеріалів і засобів відеозвукозапису (частина 1) - Рибальский, Олег Володимирович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2006)
У статті висвітлюються питання використання при проведенні експертизи матеріалів та засобів відеозвукозапису апаратно-програмного комплексу "Теорема-1", призначеного для перевірки автентичності аналогових і цифрових фонограм. Комплекс створений на основі теорії виявлення слідів цифрової обробки фонограм, розробленої автором.