Безпека програмного забезпечення, створеного з використанням технологій COM, DCOM, СОМ+ - Терейковський, Ігор Анатолійович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2006)
Проведена комплексна оцінка безпеки програмного забезпечення , створеного на базі сімейства технологій COM, DCOM, СОМ+. Сформовано висновок про те, що основними недоліками вказаних технологій є: відсутність комплексного підходу до забезпечення доступності даних, потенційна наявність не документованих можливостей серверу, відсутність вбудованих механізмів чіткого розподілу прав адміністраторів.