Методика оцінки ефективності систем з цифровими водяними знаками в рамках заданих обмежень - Макарова, Ірина Іллівна; Макаров, Андрійович Дмитро (Ukrainian Information Security Research Journal, 2002)
У статті на основі виконаного аналітичного огляду з розглянутої тематики пропонується методика оцінки ефективності системи з цифровими водяними знаками для заданих обмежень її побудови. Отримано аналітичні вираження, що дозволяють проводити кількісну оцінку при побудові реальних систем. У наступних публікаціях будуть приведені матеріали наступних досліджень.