Вибір оптимального варіанта системи захисту інформації та застосування методів нечіткої батокритеріальної оптимізації - Герасимов, Борис Михайлович; Домарєв, Валерій Валентинович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2002)
Показано практичну доцільність рішення задачі вибору оптимального варіанта системи захисту інформаціїна основі застосування методів нечіткої багатокритеріальної оптимізації. Сформульовано задачу оптимального вибору системи захисту. Приведено прості й ефективні методи й алгоритми рішення задачі, максиміний метод і лексикографічний метод.