Організація навчального процесу на курсах підвищення кваліфікації з інформаційної безпеки - Головань, Сергій Миколайович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2002)
Відображено основні форми (курси, семінар) при плануванні і проведенні підвищення кваліфікації фахівців з інформаційної безпеки. Наведен порядок планування навчання і підготовки плану занять, а також розглянуті як традиційні форми і методи педагогічного контролю засвоєння матеріалу слухачами так і застосування для контролю автоматизованої системи (тест професійної компетенції), та реферат як традиційну форму контролю при визначенні знань фахівців.