Сучасна модель об'єктивної закономірності добування інформації при перевірці статичних гіпотез - Ручкін, Валентин Олександрович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2002)
Наведено сучасну модель тієї самої об'єктивної закономірності, про яку йде мова в лемі Неймана - Пірсона. Використання алгоритмів, що спираються на модель 1997 - 1999 рр., дозволяє отримати ті ж імовірності помилок 1-го і 2-го роду при менших обсягах вибірок.