Оцінка ефективності застосування технічних засобів захисту інформації - Хамула, Сергій Васильович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2003)
В статті розглянуто інформаційно-аналітичну модель первинного базового захисту інформації від загроз НСД і представлені співвідношення для визначення стійкості системи ТЗІ.