Метод визначення показника стійкості до загроз системи забезпечення безпеки інформації - Доренський, Олександр Павлович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2007)
У статті розглянуто аспекти організації безпеки інформації інформаційної системи, проведено аналіз сучасних методів оцінювання якості системи забезпечення безпеки інформації, здійснено класифікацію можливих загроз інформаційної системи та типування заходів протидії загрозам. Запропоновано метод визначення показника стійкості до загроз системи забезпечення безпеки інформації.