Модель об'єкта захисту інформації і моделі каналів витоків інформації - Зибін, Сергій Вікторович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2007)
В статті розроблена модель формального опису систем захисту, яка являється моделлю безпеки з повним перекриттям. В ній визначається повний перелік об'єктів захисту інформації.І