Системи виявлення атак на комп'ютерні системи - Шорошев, В'ячеслав Вікторович; Хорошко, Володимир Олексійович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2007)
Дається огляд історії створення і популярних іноземних прикладів реалізації нової перспективної технології інформаційної безпеки комп'ютерних систем і мереж - виявлення атак, а також класифікація і склад системи виявлення атак на прикладі її базової моделі.