Спектральна модель процесу нападу на інформацію - Грищук, Руслан Валентинович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2009)
В статті розроблено спектральну модель процесу нападу на інформацію. Базисом спектральної моделі є диференціально-тейлорівські перетворення (р- перетворення). Запропонована спектральна модель забезпечує моделювання процесів нападу на інформацію в області зображень, що дозволяє, при переході до оригіналів, прогнозувати у реальному і прискореному часі зміну динаміки перебування технічного об'єкта (ТО) під впливом методів несанкціонованого доступу (НСД), а також оптимізувати стратегії розподілу ресурсів протидіючих сторін.