Моніторинг та захист інформації в лініях зв'язку - Голубенко, Георгій Олександрович; Гордєєв, Борис Миколайович; Жуков, Юрій Данеілович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2009)
Надається технічне рішення зі створення автоматизованого апаратно-програмного комплексу для моніторингу та захисту інформації в лініях зв'язку на основі методу імпульсної рефлектометри. Запропонована методика розрахунку відстані до місця пошкодження або несанкціонованого підключення.