Колективне підписання різних документів нерівноправними учасниками протоколу - Козіна, Галина Леонідівна; Карпуков, Леонід Матвійович; Піза, Дмитро Макарович; Молдов'ян, Микола Андрійович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2009)
Пропонується реалізація протоколів колективного цифрового підпису різних документів на базі стандарту електронного цифрового підпису ДСТУ 4145-2002 і з використанням операцій в простому полі. Кожний учасник протоколу підписує свій електронний документ с використанням свого особистого ключа. Перевірка підпису здійснюється за допомогою відкритих ключів кожного із учасників. Наведені приклади обчислень за протоколами.