Сучасний прилад радіаційної розвідки - Бісик, Андрій Михайлович; Дудикевич, Валерій Богданович; Максимович, Володимир Миколайович; Смук, Ростислав Теодорович; Сторонський, Юрій Богданович; Хорошко, Володимир Олексійович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2008)
В роботі наведено структурну схему, принцип роботи і технічні характеристики дозиметра-радіометра універсального МКС-У призначеного для вимірювання еквівалентної дози і потужності еквівалентної дози гамма- та рентгенівського випромінень, а також поверхневої щільності потоку бета-частинок.