Огляд сучасних «спам» технологій. Методи фільтрації спаму - Чернишов, Олександр Миколайович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2008)
Розглятуто сучасний стан сучасних «СПАМ» технологій та використовувані методи їх фільтрації. Наведені рекомендації щодо дій користувача та мережевого адміністратора.