Формування політики безпеки комп'ютерних систем - Шорошев, В'ячеслав Вікторович; Чирков, Дмитро Володимирович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2008)
Політика безпеки визначається найважливішою складовою при створенні захищених комп'ютерних систем. Публікацій на цю тему досить мало. Надаються практичні рекомендації по формуванню політики безпеки, її базова модель, спрощений та повний варіанти методичних рекомендацій щодо формулювання політики безпеки, модель потенційних загроз інформації КС та базових послуг безпеки для захисту від них, модель потенційного порушника та категорій порушень політики безпеки КС.