Соціальний захист інформації в класах систем захисту інформації - Кононович, Володимир Григорович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2008)
Вводиться і обґрунтовується новий клас - система соціального захисту інформації, яка практично забезпечує виконання завдань захисту соціальної га інших видів відкритої інформації в підприємствах та установах будь-якої форми власності, суспільних організаціях та державі в рамках системи національної безпеки, захисту інформаційного простор}' та систем інформаційної безпеки, а формально перетворює класи захисту інформації в симетричні й функціонально повні відносно задач захисту.