Аксиоматична теорія математичного моделювання критеріїв оптимальності й обмеженнь - Ігнатов, Володимир Олексійович; Мінаєв, Юрій Миколайович; Гузій, Микола Миколайович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2004)
Пропонується аксіоматична теорія математичного моделювання критеріїв оптимальності та обмежень, яка дозволяє ввести дві канонічні форми математичного моделювання і на основі морфологічного методу конструювати сепарабельні адитивні функції та обмеження. Наведена приклади, які показують основні прикладні аспекти аксіоматичної теорії.