Синтез структури розподілених інформаційних систем - Науменко, Євген Михайлович; Самохвалов, Юрій Якович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2004)
В роботі розглянуті методи синтезу структур разголужених інформаційних систем. Описаний агрегативно-декомпозиційний підхід, який дозволяє забезпечити оптимальне проектування системи.